top of page

PICADERON TEORIA

la 27.8.2022 Päivintalli klo 11.00-16.00

Miksi maastatyöskentelyä tehdään picaderossa? Miksi käytetään köyttä? Miksi ja miten löydän oikean paikan suhteessa hevoseen? Miten liikkeen suunta vaikuttaa? Miten liikkeen energia vaikuttaa hevoseen?

picaderon teoria.png

PICADEROTYÖSKENTELYÄ aloittaessa kannattaa miettiä myös vähän teoriapuolta, niitä kehonkielen lakeja, joihin hevonen ensisijaisesti pyrkii vastaamaan. On niin hienoa, kun ihmisen ja hevosen välille kasvava ymmärrys on loogista ja helppoa molemmille. 

PAIKKA SUHTEESSA HEVOSEEN 
Omalla paikalla ja liikkumisella suhteessa hevoseen on suuri merkitys yhteistyön sujuvuudelle.
Ovi auki, niin hevosen on helppo liikkua, toisaalta huono asemointi estää hevosta ja voi saada sen ahdistumaan tai jopa pelkäämään.
LINJA    
Linja on asemoinnin hienosäätöä. Täsmällinen linja antaa mahdollisuuden todella hienovaraiseen kommunikointiin hevosen kanssa. Linjan hahmottaminen liittyy oleellisesti oman kehon liikkeen hahmottamiseen.

ENERGIA  
Jotta paikalla tilassa ja linjalla olisi hevoselle merkitystä, niihin on liitettävä sopiva impulssi, energia. Energiaa säädellään aina tilanteeseen sopivaksi, tarkoitus ei ole pelästyttää hevosta vaan löytää yhteinen kevyt ja kuunteleva työskentelytapa.

Päivän aikana tutustutaan teoriaan ja tehdään yhdessä kuivaharjoituksia mutta EI työskennellä hevosen kanssa. Päivintalli tarjoaa kahvit/teet, ota muuten omat eväät mukaan. Ota myös muistiinpanovälineet.
Ollaan ulkona katoksessa ja kentällä, joten varaustauduthan kelin mukaan.

Päivän hinta on 50e/hlö (sis alv)
ryhmä max 12 henkilöä
Ohjaajana Päivi Peusa, hevosihminen, tallinpitäjä, hevostaitokouluttaja ja EFL valmentaja

Lauantaina 27.8.2022 klo 11.00 - 16.00

os. Päivintalli, Emohanhentie 28, 04370 Rusutjärvi

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikka varmistetaan maksamalla kurssimaksu etukäteen. Tule mukaan, ilmoittautuminen on AUKI NYT paivi.peusa@gmail.com

 

HUOM! Päivä vietetään ulkona, ja noudatamme kaikkia alueen covid-19 suosituksia. Tallilla on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla.

Sydämellisesti tervetuloa!

Test_logo_–_kopio_edited.jpg
bottom of page