IMG_0706 (2).JPG

TAPAHTUMIA

TULOSSA          
MENNEITÄ TAPAHTUMIA
AJOITA OIKEIN
25.5.2019
PÄIVI PEUSA
KOLME LUENTOA PÄIVIN KEITTIÖSSÄ
talvi 2019
PIET NIBBELINK
DEEPENING INTRO
25-26.7.2018
17.5.2019
20.5.2019
 
HEVOS
KONSTELLAATIO
PIET NIBBELINK
BASIC CLINIC
21-23.7.2018

HYVÄNTEKEVÄISYYS TAPAHTUMA!

Tule kokemaan, mitä hevonen voi opettaa lempeästä läsnäolosta, kehonkielestä ja vuorovaikutuksesta. Hollantilainen hevostaito-opettaja ja tiimivalmentaja Piet Nibbelink kertoo ja esittää käytännössä hevosen kanssa, mitä hän on löytänyt tästä yhteistyöstä tutun kotieläimemme, mutta kuitenkin luonnossa elämiseen tarvittavat vaistot ja kyvyt säilyttäneen hevosen kanssa. Hevonen on vienyt ihmiskuntaa eteenpäin monella tasolla, nyt se voi auttaa meitä myös oman itsemme, tunteidemme ja kehomme tiedostamisessa.


Ennen kurssia voi nauttia puffetin antimista pientä korvausta vastaan, näin päästään aloittamaan tasan klo 18.00. Piet ohjaa myös ryhmäharjoituksia, joissa aistejamme ja tietoisuuttamme avataan. Kurssikieli on englanti, mutta tulkkausapua on saatavilla. Tule viettämään miellyttävä elokuinen ilta luonnonläheisellä tallilla, oppimaan uutta itsestäsi ja suhteestasi luontoon ja eläimiin. Päivillä on myös kaunis puutarha, johon saamme tutustua. Kurssin hinta on 30 euroa ja koko tuotto käytetään äiti Amman hyväntekeväisyysprojekteihin lyhentämättömänä.

PIET NIBBELINK
MEETS AMMA FRIENDS
1.8.2017
PÄIVI PEUSA
PEHMEÄ JA RENTO OTE
HEVOSPÄIVÄ
23.9.2018

Hevosen hyvinvointi on monen tekijän summa. Ratsastaja, hoitaja, tallityöntekijä, kavionhoitaja/kengittäjä tai eläinlääkäri näkevät hevosen omalta kannaltaan mutta vasta kaikkien osapuolien yhteistyö tekee hyvinvoinnin mahdolliseksi. Tähän on edellytyksenä objektiivisten havaintojen tekeminen.

Hollantilaiset eläinlääkärit Menke Steenbergen ja Jan Hulsen ovat kirjoittaneet "Hevoshavaintoja"-kirjan, ja syksyllä 2014 ProAgria Uusimaa järjesti Suomessa Menken kaksipäiväisen kurssin.

Hevosen Hyvinvointipäivässä Päivi referoi kurssin antia, ja sen jälkeen tehdään havaintoharjoituksia Päivintallilla. Lopuksi puretaan yhdessä tehdyt havainnot.
Tarjolla tuttuun tapaan kahvit/teet ja purtavaa. 
Järjestäjä www.ihahaa.fi


Tervetuloa mukaan!

  PÄIVI PEUSA
HEVOSHAVAINTOJA
30.1.2016 18.4.2015

"Olen biologi ja valastutkija, tutkinut valaiden käyttäytymistä Pohjois Norjassa kolmekymmentä vuotta. Hevosten kanssa olen toiminut pikkutytöstä asti, vuodesta 2006 lähtien myös työnäni. Hevostilallani Vesterålenin saarilla minä ja hevoset olemme auttaneet etenkin ihmisiä joilla on mielenterveysongelmia (mm. psykoterapiaa hevosten kanssa ja työharjoittelua). Tilallani järjestetään myös terapiaratsastusta, vaihtoehtoisia koulupäiviä ja aktiviteetteja kehitysvammaisille.

Lähestymistapani perustuu EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) järjestön perusideoihin – olen kouluttanut itseni ”Equine specialistiksi” tämän järjestön kautta. EAGALA tekniikkaan tutustuminen 2008 oli itselleni merkkipaalu, ymmärsin kuinka valtavia mahdollisuuksia (jotka eivät liity ratsastukseen tai ajamiseen) hevosten kanssa toimimisessa on, mitä hevoset voivat meille antaa ja opettaa. 
 

Päiväkurssin tavoitteena on saada uudenlainen näkökulma hevosiin ja siihen miten hevosten kanssa oleminen ja toimiminen voi auttaa sekä omaa että muiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

TIU SIMILÄ
HORSE POWER
10.9.2017 
PÄIVI PEUSA
IRTOJUOKSUTTAMISEN
ABC
5/2018

Rauni Andersson kertoo oppinsa klassisen ratsastuksen perusteista. Rauha, Harmonia ja Vetovoima sekä klassinen apujen käyttö käydään läpi ensin teoriaosuudessa ja sen jälkeen käytännön tasolla liikkeiden kautta. Ratsukkokohtaisten harjoitusten avulla työskennellään kohti tasapainoa, keveyttä ja ratsastuksen iloa. Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa yhteistyönsä kehittäminen hevosen kanssa.

Tervetuloa uudet ja vanhat ratsastajat, maastatyöskentelijät, hevoset ja ponit.


Kurssikokonaisuus sisältää teoriaosuuden

(n. 60min), 
kaksi ratsastuskertaa (2x30min), 
lounastauon ja lopuksi on 
mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin. 
     
Kurssille otetaan max kuusi (6) ratsukkoa 60e/ratsukko ja 
noin 20 kuunteluoppilasta 20e/hlö. 
Hinta sisältää aamu-ja iltapäiväkahvit sekä keittolounaan. 
Hevosten majoitus päiväkarsinassa.

Tiedustelut ja ilmottautumiset

Päiville 050 5112275

23.5.2015 
23.5.2O15
RAUNI ANDRESSON
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YHTEISPELILLÄ KOHTI TASAPAINOA

Lastauspäivä alkaa aamupäivän luennolla ja jatkuu iltapäivällä käytännön harjottelulla.

Luennolla saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Miten hevosta kannattaa opettaa kuljetukseen? - onnistunut koulutus askel askeleelta. Mitä tutkimukset sanovat hevosen lastaamisesta ja kuljettamisesta? Miten hevosen lajityypilliset ominaisuudet vaikuttavat lastaamiseen? Miksi traileriin meneminen on hevoselle vaikea tehtävä? Miksi koulutustapa vaikuttaa hevosen suorituskykyyn?

oppimisteoria ja käytäntö lyhyesti:
Mikä on negatiivinen ja positiivinen vahviste? Rankaisut ja niiden käyttö. Mitä kannattaa harjoitella jo ennen trailerin avaamista? Miten opetetaan hevonen menemään traileriin tai
kuljetusautoon …ja pysymään siellä? Miten aloitetaan lastausharjoittelu varsan tai nuoren hevosen kanssa? Miten ylläpidetään saavutettu lastaustaito? Miten korjaan lastausongelman? Miten hevonen opetetaan lastautumaan myös vieraassa paikassa?


Luennolle max 20 hlö
Käytännön hevosharjotteluun 4 hevospaikkaa

Lämpimästi tervetuloa mukaan ♥

MINNA TALLBERG
LASTAUSPÄIVÄ
5.9.2015

Ajatuksella tehty liinatyöskentely on hevoselle hauskaa ja hyödyllistä. '

Päivi opettaa liinakurssilla juoksuttamisen aloittamisen, ympyrälle lähettämisen, suunnan, suunnan vaihtamisen....
 

kysy lisää Päiviltä ja ilmottaudu 050 5112275

PÄIVI PEUSA
LIINAKURSSI
JUOKSUTTAMISEN ALOITUS
29.5.2014

KUOLAIMET HELPOSTI HEVOSELLE

to 12.4 klo 18-20 

Kuolainkoulutuksessa saat tietoa, miten opetat hevoselle kauniin ja miellyttävän tavan ottakuolaimet/kuolaimettomat/riimu.

Näin pääset aloittamaan hevosen kanssa yhteisellä hyvällä fiiliksellä.   

 

KÄYTÄNNÖN KAVIONNOSTO

to 19.4  klo 18-20 

Käytännön kaviokurssilla perehdyt hevosen jalkojen nostamiseen turvallisesti ja yhteistuumin hevosen kanssa.  Saat myös käytännön neuvoja ja harjoitusta, miten totuttaa hevosta jalkojen nosteluun.   

 

SUJUVASTI SATULAAN  
 to 26.4  klo 18-20 
Selkäännousun hetkellä malttamaton hevonen on harmillinen ja jopa 
vaarallinen. Käytännön kurssilla saat tietoa, miten opetat hevosen seisomaan rauhassa jakkaran vieressä, ja odottamaan, kun ratsastaja nousee selkään.                     

 Mukavaa ja turvallista molemmille!
 

PÄIVI PEUSA
JOKANAISEN
HEVOSTAITOJA
4/2018

I.H.Ahaa ry järjestää Piet Nibbelinkin avoimen kurssin Tuusulassa Päivi Peusan tallilla
Kurssille voi osallistua hevosen kanssa tai kuunteluoppilaana.

Mukaan pääsee 6 hevosikkoa
 

Piet Nibbelink on hollantilainen hevostaito-opettaja, jonka suosittuja kursseja on pidetty Suomessa jo vuodesta 2000 alkaen. Pietin opetus lähtee perusasioista, jolloin opitaan käyttämään hevosen omaa kieltä, kehonkieltä, tunnetta ja energiaa. Kurssilla opitaan läsnäolon taitoa, jolloin on helpompi tulkita hevosen eleitä ja tunnetiloja. Tämän asian oppiminen auttaa sekä ihmistä että hevosta rentoutumaan, jolloin yhteisestä tekemisestä tulee luottavaista ja miellyttävää.

Hevoset käyttävät keskenään kehonkieltä ja niiden on evoluution aikana ollut pakko oppia tulkitsemaan myös muiden eläinten, kuten saalistajien, liikkeiden ja energian merkitystä, jotta ne ovat voineet selvitä hengissä. Kurssilla voi löytää uusia ulottuvuuksia myös hevosesta sekä keskinäisestä suhteesta itsensä ja hevosensa välillä. Maastakäsin työskentely auttaa ymmärtämään paremmin myös ratsain tapahtuvia apuja ja hevosen kanssa kommunikointia.

PIET NIBBELINK
BASIC kurssi
12-14.7.2016

 CENTERED RIDING LEVEL IV opettaja

Judy Cross Strehlken yksityistunnit 

omalla hevosella

kysy lisää ja ilmottaudu

Päiville 050 5112275

katsojat tervetuloa!

JUDITH
CROSS STREHLKE
27.6.2016