top of page
IMG_5054 (3).JPG

PALVELUT

Hevostaitotunnilla etsitään ihmisen ja hevosen välistä yhteyttä, ymmärrystä ja työskentelyn keveyttä. Pienin mahdollinen paine, välitön palkitseminen.

Maastakäsin työskentelyä liinassa, narussa tai vapaan hevosen kanssa.

Lupa onnistua ja epäonnistua.

Ole mitä tarkoitat, oman ajatuksen ja kehon yhdistäminen on lähtökohta 

turvalliseen yhteistyöhön hevosen kanssa.

Hevosen Aika - valmennus on hevosavusteista toimintaa ihmiselle.  Tapaamisessa keskitytään ihmiseen, hevonen on mukana omana tasaveroisena itsenään.

IMG_0995 (2)_edited.jpg
39b239_432d7a733b024b8cacd540a9d5fa3fe2~mv2_edited.jpg
IMG_1746.JPG


 

           Sinulle, joka haluat yhä syvällisemmin ymmärtää hevostasi!   

Hevostaito perustuu hevosen lajinmukaisen käytöksen ja tarpeiden ymmärtämiseen. Voit pyytää hevostasi peruuttamaan mutta jos pyyntösi ei ole ymmärrettävä tai hevosen fysiikalle mahdollista, hevonen ei peruuta.

Hevostaidon näkökulmasta voikin kysyä, että MIKSI?  Hevosen on ymmärrettävä pyyntösi, ja tehtävää pilkkomalla hevosen on helpompi onnistua. Kannattaa myös tarkistaa ettei hevonen ole kipeä jostain? Kun kehut ja kannustat pieniäkin onnistumisia, etkä vie hevosta liian vaikeisiin ja pelottaviin tilanteisiin, se alkaa luottaa sinuun. Yhteistyö sinun ja hevosesi välillä alkaa sujua paremmin.

          Sinulle, joka haluat oppia uusia asioita ja opettaa niitä myös hevoselle!   

 

Lajinmukaisen käytöksen lisäksi hevostaito auttaa ymmärtämään hevosen oppimisen mekaniikkaa. Oikein ajotettu pyyntö ja palkinto tuottaa yleensä toivotun tuloksen, väärä ajoitus opettaa meidän ihmisten kannalta vääriä asioita. Voit auttaa hevostasi oppimaan toivotut asiat olemalla yksiselitteinen, ajoittamalla pyyntösi oikein ja vahvistamalla oppimista palkitsemalla. 
Voi olla, että sinun täytyy kiinnittää huomiota myös oman kehosi viestintään, taitoon luoda rauhallinen ja turvallinen ilmapiiri, jossa hevosen on helppo olla ja oppia uusia taitoja kanssasi.

          Sinulle, joka haluat käyttää kevyitä apuja! 

Ymmärrykseen ja oikeaan ajoitukseen perustuva yhteistyö luo perustaa keveydelle. Minusta on ihana tehdä ja ratsastaa keveällä hevosella. Ison eläimen kanssa ei auta käydä vetokilpailuun, se on tuhoontuomittu ajatus. Keveyttä voi ajatella myös mielen keveytenä, sallivuutena ja myötätuntona.

 

 

 

 

 

             Hevosen Aika - valmennus sinulle, joka haluat rauhaa, rentoutta ja iloa ihan sinulle itsellesi! 

Voisiko kiire kadota? Saanko jättää taakse arjen velvollisuudet? Hevosen aika on rauhaa, rentoutta ja iloa sinulle itsellesi! Hevosen ajassa ei laske tunteja eikä minuutteja, hevosen aika on hengittämistä ja hetken aistimista.  Uppoudu leppoisan pikkutallin elämään luonnon keskellä, tunne hevosten mukanaan tuoma rauha, ilo ja innostus. Keho saa kokea auringon paisteen tai virkistävän sateen, hevosen aikaa vietetään ulkona. 

Polyvagaalinen teoria yhdistää kaikkien nisäkkäiden hermoston toimintatavan, stressaamisen ja rauhoittumisen. Tieto lisää ymmärrystä myös omasta tavasta reagoida. Ymmärryksen kautta asioihin on mahdollista vaikuttaa.

Tapaaminen sisältää hevosen kanssa olemista, keskustelua ja lempeää toiminnallisuutta.

On hyvin harvinaista, että asiat onnistuisivat kertaheitolla. Oppimiseen tarvitaan toistoja, se on  kasvuprosessi, joka vie aikaa.

Keveys (myös oman mielen tasolla) ja myötätunto niin hevosta kuin itseä kohtaan auttavat selviämään eteenpäin kohti yhteistä päämäärää.

Pine Cone 4
Pine Cone 4
Pine Cone 4
Pine Cone 4
IMG_0568 (3).JPG
IMG_0683.JPG

HYVÄ PAIKKA

HEVOSILLE

JA IHMISILLE

50e /hlö (sis alv)

70e /hlö (sis alv)
+ mahd matkakulut


Jokainen tunti on yksilöllinen, maastakäsin työskennellään narussa, liinassa tai vapaan hevosen kanssa. Ohjaan ​henkilökohtaisesti juuri sinua.

Tunnilla voimme työstää esim. oman tilan pitämistä, energian käyttöä, kehon hahmottamista, juoksuttamista, vanhoja pelkoja tai vaikkapa hevosen oppimista ja opettamista.

Toisen tekemisen katsominen on myös erinomainen tapa oppia. Kaksi (max kolme) henkilöä harjoittelevat vuorotellen ja saavat informaatiota koko ajan toisiaan katsomalla. Ryhmätunnilla työstetään yhteisesti valittua teemaa.

hevostaidot

    HEVOSTAITOTUNNIT JA PÄIVÄKURSSIT MUUALLA

       Tulen mielelläni myös sinun tallillesi.

      Miten voisin auttaa tai inspiroida juuri sinua ja hevostasi?
      Voidaan myös sopia demosta hevosen kanssa tai hevostaitoaiheisesta luennosta talliporukalle.
HEVOSTAITOTUNNIT TUUSULASSA  PÄIVINTALLILLA
luennot

HEVOSEN AIKA - VALMENNUS

       

Hevosen Aika - valmennus on sinulle ihminen. 

Saat hetken omaa aikaa ja iloa ihan itsellesi - tai työkaluja kohti muutosta. Vaikkapa kiireestä rauhaan, stressistä rentouteen, epämääräisyydestä selkeyteen tai yrittämisen paineesta onnistumisen iloon.

Tapaamisessa sinä olet tärkeä, valmentaja ja hevonen ovat tukemassa prosessia.

Valmennuksesta voi hyötyä jokainen, mitään "hevososaamista" ei tarvita.
Hevonen osallistuu tapaamiseen tasavertaisena vaikuttajana, sen tärkeä tehtävä on olla oma itsensä. Tapaamiseen kuuluu myös keskustelua ja lempeää toiminnallisuutta.

Valmennus perustuu EFL - Equine Fasilitated Learning - menetelmään ja

Päivi on EFL Coach (OAMK) sekä pitkän linjan hevosihminen.

70e (sis alv)
 

39b239_432d7a733b024b8cacd540a9d5fa3fe2~mv2.jpg

TÄYSIHOITOPAIKKA 420e/kk (sis alv 24%)

  • hevoset elävät sopivissa ryhmissä, ei yksittäistarhausta

  • ulkona kesällä 24/7

  • kolme sisäkarsinaa, kaksi enkkuboxia sekä pieni pihatto kahdelle

  • ruokinta 4-5 kertaa/pvä, yöheinät 23.00

  • kuiva+esikuivattu laatuheinä+kivennäiset, turvekuivitus

  • aidattu, valaistu kenttä 20x45m

Täysihoitopaikka Päivintallilla sopii hyvin ihmiselle, joka haluat tarjota hevosellesi laumaelämää, virikkeellisen tarhan, ensiluokkaisen heinän ja tunnollisen hoidon. 

Tallilla on mahdollisuus osallistua erilaisille kursseille ja saada opetusta niin maastatyöskentelyssä kuin klassisessa kouluratsastuksessa.

Tervetuloa tutustumaan!

täysihoito
IMG_1300 (2).JPG
IMG_5246 (3).JPG

HYVÄ PAIKKA
HEVOSILLE
JA IHMISILLE

IMG_7104.JPG

TIETO TUNNE
TAITO

bottom of page