top of page
IMG_5054 (3).JPG

PALVELUT

Hevostaitotunnilla etsitään ihmisen ja hevosen välistä yhteyttä, ymmärrystä ja työskentelyn keveyttä. Pienin mahdollinen paine, välitön palkitseminen.

Maastakäsin työskentelyä liinassa, narussa tai vapaan hevosen kanssa.

Lupa onnistua ja epäonnistua, lupa hengittää.

Ole mitä tarkoitat, oman ajatuksen ja kehon yhdistäminen on lähtökohta 

turvalliseen yhteistyöhön hevosen kanssa.

HUOM! Hevostaitotunnit EIVÄT OLE ratsastustunteja.

IMG_0995 (2)_edited.jpg
IMG_1746.JPG
HUOM, tunnit Päivintallilla nyt talvitauolla!


 

           Sinulle, joka haluat yhä syvällisemmin ymmärtää hevostasi!   

Hevostaito perustuu hevosen lajinmukaisen käytöksen ja tarpeiden ymmärtämiseen. 

Hevostaidon oppiminen on kuin uuden kielen oppimista, aluksi tavaillaan sanoja ja vasta vähitellen keskustelu alkaa sujua. Ymmärryksen kautta voi alkaa esittää pyyntöjä ja tehtäviä, ja tehtäviä pilkkomalla hevosen on helpompi onnistua - jotta päästään kiittämään. Kun kehuu ja kannustaa pieniäkin onnistumisia, eikä vie hevosta liian vaikeisiin ja pelottaviin tilanteisiin, alkaa hevosen luottamus sinuun kasvaa. Kaikki alkaa kuitenkin rauhasta, hevosen tärkeimmästä tarpeesta. Kulkeeko henki, niin sinulla kuin hevosella? 

Ja vielä, koko ajan pitää huolehtia myös hevosen fysiikasta, ettei hevonen ole kipeä jostain? Ne kun ovat kivun piilottamisen 

mestareita!

          Sinulle, joka haluat oppia uusia asioita ja opettaa niitä myös hevoselle!   

 

Lajinmukaisen käytöksen lisäksi hevostaito auttaa ymmärtämään hevosen oppimisen mekaniikkaa, oppimisteorian nelikenttää. 

Oikein ajotettu pyyntö ja palkinto tuottaa yleensä toivotun tuloksen, väärä ajoitus opettaa meidän ihmisten kannalta vääriä asioita.

Voit auttaa hevostasi oppimaan toivotut asiat olemalla yksiselitteinen, ajoittamalla pyyntösi oikein ja vahvistamalla oppimista palkitsemalla. 
Voi olla, että sinun täytyy kiinnittää huomiota myös oman kehosi viestintään, omaan rauhaan ja hengittämiseen. Taitoon luoda rauhallinen ja turvallinen ilmapiiri, siinä hevosen ja sinun on helppo olla ja oppia yhdessä uusia asioita.

          Sinulle, joka haluat käyttää kevyitä apuja! 

Ymmärrykseen ja oikeaan ajoitukseen perustuva yhteistyö luo perustaa keveydelle. Minusta on ihana tehdä ja ratsastaa ja olla keveän ja minusta kiinnostuneen hevosen kanssa. Keveyttä voi ajatella myös mielen keveytenä, sallivuutena ja myötätuntona.

 

 

On hyvin harvinaista, että asiat onnistuisivat kertaheitolla. Oppimiseen tarvitaan toistoja, se on  kasvuprosessi, joka vie aikaa.

Keveys (myös oman mielen tasolla) ja myötätunto niin hevosta kuin itseä kohtaan auttavat selviämään eteenpäin kohti yhteistä päämäärää.

Pine Cone 4
Pine Cone 4
Pine Cone 4
IMG_0568 (3).JPG
IMG_0683.JPG


Tunnit ovat ensisijaisesti PRIVAtunteja. Maastakäsin työskennellään narussa, liinassa tai vapaan hevosen kanssa. Voimme työstää esim. yhdessä olemista, rauhoittumista, hengittämistäoman tilan pitämistä, energian käyttöä, kehon hahmottamista, juoksuttamista, vanhoja pelkoja tai vaikkapa hevosen oppimista ja opettamista.

Toisen tekemisen katsominen on myös erinomainen tapa oppia. Kaksi (max kolme) henkilöä harjoittelevat vuorotellen ja saavat informaatiota koko ajan toisiaan katsomalla. Ryhmätunnilla työstetään yhteisesti valittua teemaa. 

HEVOSTAITOTUNNIT eivät ole ratsastustunteja.

    

 Tulen mielelläni sinun tallillesi.

HEVOSTAITOTUNNIT 

alk 50e /hlö (sis alv) + mahd matkakulut

hevostaidot
luennot
IMG_7827 (2)_edited_edited.jpg

WORKSHOP 

alk 70e /hlö (sis alv) + mahd matkakulut

WORKSHOP on osallistavaa oppimista! 

Aiheena voi olla esim. hengityksen merkitys, energian ja mielikuvien käyttö, hevosen kehonkieli/ihmisen kehonkieli, rauhoittavat signaalit jne.

Ryhmässä keskustellaan, tehdään harjoituksia, mietitään haasteita ja miten oppiminen jatkuu edelleen. Ryhmästä saa aivan uusia näkökulmia ja vertaistukea.

WORKSHOPIN kesto voi olla 2-5h

Sopiva osallistujamäärä on 4-8 henkilöä

Voimme järkätä workshopin niin omalla tallillasi kuin Päivintallilla.

täysihoito
IMG_1300 (2).JPG
IMG_5246 (3).JPG

HYVÄ PAIKKA
HEVOSILLE
JA IHMISILLE

IMG_7104.JPG

TIETO TUNNE
TAITO

©Päivi Peusa, Emohanhentie 28, 04370 Tuusula, Suomi kaikki oikeudet pidätetään, created with Wix.com

bottom of page