HEVOSTAITO-

PALVELUT

Hevostaitotunnilla etsitään ihmisen ja hevosen välistä yhteyttä, ymmärrystä ja työskentelyn keveyttä.

Maastakäsin työskentelyä liinassa, narussa tai vapaan hevosen kanssa. Lupa onnistua ja epäonnistua.

Ole mitä tarkoitat, oman ajatuksen ja kehon yhdistäminen on lähtökohta turvalliseen yhteistyöhön hevosen kanssa.

Mitä hyötyä saat hevostaidoista ?


 

Ensimmäinen hyöty on ymmärryksen ja sitä kautta yhteistyön paraneminen. Hevostaito perustuu hevosen lajinmukaisen käytöksen ja tarpeiden ymmärtämiseen. Voit pyytää hevostasi peruuttamaan mutta jos pyyntösi ei ole ymmärrettävä tai hevosen fysiikalle mahdollista, hevonen ei peruuta. Hevostaidon näkökulmasta voit heti kysyä, MIKSI? alkaa pilkkoa tehtävää pienempiin osiin tai myös miettiä onko hevonen kipeä jostain? Kun kannustat hevosta onnistumaan, etkä vie sitä liian vaikeisiin ja pelottaviin tilanteisiin, se alkaa luottaa sinuun. Yhteistyö sinun ja hevosesi välillä  tulee paranemaan harppauksin ja elämä helpottuu.

Toinen hyöty Lajinmukaisen käytöksen lisäksi hevostaito auttaa ymmärtämään hevosen oppimisen mekaniikkaa. Oikein ajotettu pyyntö ja palkinto tuottaa yleensä toivotun tuloksen, väärä ajoitus opettaa meidän ihmisten kannalta vääriä asioita. Voit auttaa hevostasi oppimaan toivotut asiat olemalla yksiselitteinen, ajoittamalla pyyntösi oikein ja vahvistamalla oppimista palkitsemalla. 
Voi olla, että sinun täytyy kiinnittää huomiota myös oman kehosi viestintään, taitoon luoda rauhallinen ja turvallinen tunne, jossa hevosen on helppo olla ja oppia uusia taitoja kanssasi.

Kolmanneksi ymmärrykseen ja oikeaan ajoitukseen perustuva yhteistyö luo perustaa keveydelle. Minusta on ihana tehdä ja ratsastaa keveällä hevosella. Ison eläimen kanssa ei auta käydä vetokilpailuun, se on tuhoontuomittu ajatus. Keveyttä voi ajatella myös mielen keveytenä, sallivuutena ja myötätuntona.  

On hyvin harvinaista, että asiat onnistuisivat kertaheitolla. Oppimiseen tarvitaan toistoja ja sitäkautta tulee välttämättä myös takapakkia. Keveys (myös oman mielen tasolla) ja myötätunto niin hevosta kuin itseä kohtaan auttavat selviämään eteenpäin kohti yhteistä päämäärää.

Kaikki edellämainittu tuo turvallisuutta niin itsellesi kuin hevoselle. Etenkin hevoselle, joka on pakoeläin, on todella tärkeää, että ihmisen toiminta on ennakoitavissa. Ymmärtääkö hevonen pyyntösi, vai eikö se halua?     

1

2

3

30e /hlö (sis alv)

HEVOSTAITOTUNNIT TUUSULASSA  PÄIVINTALLILLA


Jokainen tunti on yksilöllinen, maastakäsin työskennellään narussa, liinassa tai vapaan hevosen kanssa. Ohjaan ​henkilökohtaisesti juuri sinua.

Tunnilla voimme työstää esim. oman tilan pitämistä, energian käyttöä, kehon hahmottamista, juoksuttamista, vanhoja pelkoja tai vaikkapa hevosen oppimista ja opettamista.

Toisen tekemisen katsominen on myös erinomainen tapa oppia. Kaksi (max kolme) henkilöä harjoittelevat vuorotellen ja saavat informaatiota koko ajan toisiaan katsomalla. Ryhmätunnilla työstetään yhteisesti valittua teemaa.

 

    HEVOSTAITOTUNNIT, DEMOT JA PÄIVÄKURSSIT MUUALLA

       Tulen mielelläni myös sinun tallillesi.

      Miten voisin auttaa tai inspiroida juuri sinua ja hevostasi?
      Voidaan myös sopia demosta hevosen kanssa tai hevostaitoaiheisesta luennosta talliporukalle.
 

TÄYSIHOITOPAIKKA 375e/kk

  • hevoset elävät sopivissa ryhmissä, ei yksittäistarhausta

  • ulkona kesällä 24/7

  • kolme sisäkarsinaa, kaksi enkkuboxia sekä pieni pihatto kahdelle

  • ruokinta 4-5 kertaa/pvä, yöheinät 23.00

  • kuiva+esikuivattu laatuheinä+kivennäiset, turvekuivitus

  • aidattu, valaistu kenttä 20x45m

Täysihoitopaikka Päivintallilla sopii hyvin ihmiselle, joka haluat tarjota hevosellesi laumaelämää, virikkeellisen tarhan, ensiluokkaisen heinän ja tunnollisen hoidon. 

Tallilla on mahdollisuus osallistua erilaisille kursseille ja saada opetusta niin maastatyöskentelyssä kuin klassisessa kouluratsastuksessa. Tervetuloa tutustumaan!

 

HYVÄ PAIKKA

HEVOSILLE

JA

IHMISILLE

TIETO TUNNE
TAITO

©Päivi Peusa, Emohanhentie 28, 04370 Tuusula, kaikki oikeudet pidätetään, created with Wix.com