TARINA 

 

Hevosten hyvinvointi tässä nykymaailmassa aiheuttaa joskus kovastikin päänvaivaa. Teen parhaani. Voin auttaa myös sinua.

Hevostaidot ja tieto, positiivisuus ja myötätunto, ilo ja oivallus,

rajojen laajentaminen, onnistuminen . 

Matka kohti syvällisempää ymmärrystä ja keveämpää yhteistyötä voi alkaa.

Päivi

​Miten aikanaan päädyin hevostaitojen pariin? Kaikkihan alkoi Aniksesta, ensimmäisestä hevosestani, mutta se oli Nooke, joka sai minut ymmärtämään, että varsankasvatukseen tarvitaan muutakin kuin rakkautta. Toki rakkaus  on kaiken lähtökohta, mutta lisäksi tarvitsin tietoa ja taitoa, harjoittelua ja epäonnistumisia. Onneksi minulla on hyviä ystäviä, ja heidän mukana päädyin katsomaan vuonna 1996 ensimmäisen Leslie Desmondin demoni ja Risto Vuoripalon kurssin. Innostuin mahdottomasti lempeästä ja samalla selkeästä tavasta kohdella hevosia ja aloin aktiivisesti käydä kursseilla ja demoissa. Piet Nibbelinkin tapasin 1999 ja sillä tiellä olen edelleen.

Mikä hevostaidossa viehättää minua? En usko väkivaltaan enkä ison eläimen voittamiseen vetokilpailussa! Ajattelen, että hevonen haastaa tietoni, taitoni ja tunteeni, ei fyysistä voimaani. Tykkään yhteistyöstä, vapaudesta, läheisyydestä, kuuntelemisesta, keskittymisestä tähän hetkeen, eläimen ja ihmisen uskomattomalta tuntuvasta mielen tason kontaktista. Toisaalta, kun alkaa ymmärtää lajinmukaista käytöstä, moni mystiseltä tuntunut asia saa yksinkertaisen ja selkeän tarkoituksen. Ja turvallisesti on kiva työskennellä.

Ensimmäinen ammattini oli somistaja ja mainoshoitaja MAT, hevostaitojen syvällisemmän opiskelun aloitin Piet Nibbelinkin Deepening Your Horsemanship-ryhmässä 2002-2005 - Piet Nibbelinkin working studentina  hänen seuraavassa ryhmässään - olen myös opiskellut NVC NonviolentCommunications menetelmää - treenannut Qigongia ja Yiquania vuodesta 2005 - Sarah-Jane Clarken luona Espanjassa 2012 - Tuire Kaimion Nuoren hevosen koulutus kokonaisuus 2014-2015.

 

Maastatyöskentelyn kautta löysin keveyden ja saman halusin siirtää ratsastukseeni. Etsin ja löysin Soile Kokon, Centered Riding opettaja Judy Cross Strehelken, Sarah Jane Clarken, Rauni Anderssenin ja viimeksi ratsastustani on auttanut Alexander-tekniikka opettaja Sirpa Tapaninen.

Oppiminen on onneksi elämänmittainen jatkumo, eikä kiirettä ole mihinkään. Minusta on aina yhtä kiintoisaa tavata uusia hevosia ja ihmisiä. Haluan omalta osaltani niin tallinpitäjänä kuin hevostaitokouluttajana auttaa hevosia ihmisineen kohti yhä syvällisempää ymmärrystä ja keveämpää yhteistyötä.

Päivintalli sai alkunsa, kun omat hevoseni tulivat kotipihaan 1998. Pieneen talliin rakentui muutama täysihoitopaikka ja varsinainen toiminta alkoi 2005. Minulla on ollut suuri onni saada pitkäaikaisia asiakakkaita, sillä myös hoitohevoset ovat lauman täysivaltaisia jäseniä. Niiden tuleminen aiheuttaa aina stressiä ja lähteminen ikävöintiä.

Kehitän koko ajan tarhausta Paddock Paradise- systeemin suuntaan.  

Aitausjärjestelyillä ja ruokintaratkaisuilla edistetään hevosten omaehtoista liikkumista. Hevoset tykkäävät tilasta, ne hengailevat kaveriensa kanssa milloin metsätarhan puolella milloin alhaalla pellolla.

 

Muutama vuosi sitten remontoimme kentän, 20x45m, rankankin sateen jälkeen se on nyt tuotapikaa käyttökunnossa. Oma puutarhaharrastus tekee pihasta kutsuvan, siistin ja rauhallisen ympäristön myös tallin asiakkaille. 

Päivintallilla järjestetään aina välillä vierailevien kouluttajien klinikoita, viimeisimpänä Tiu Similän Horse Power-päivä. Tuttuja kouluttajia ovat myös Judy Cross-Strehlke, Piet Nibbelink, Rauni Andersson, Sarah-Jane Clarke, Minna Tallberg ja Mini Wahlberg.

Päivintalli

ARDA

ANIS

ARSINOE

ALORA

1996
1998
1980 - 2011
2003

LAUMASSA

SAA

TAPAHTUA

 

LAUMAELÄMÄ

©Päivi Peusa, Emohanhentie 28, 04370 Tuusula, kaikki oikeudet pidätetään, created with Wix.com