top of page
Etsi

Arvoista osa 3

Vielä viimeinen osa I.H.AHAA ryn arvojen aukaisua!


3) Ihmisen hyvinvointi


Homo sapiens, homo mirabilis, ihmeellinen ihminen.

Hevosten kanssa emme voi unohtaa itseämme. Ratsukko, hevosikko tarkoittaa: kaksi kehoa, kaksi mieltä, kahdet aivot, kahdet tunteet. Kummatkin vaikuttavat toisiinsa. Ja koska olemme ihmeellisiä ihmisiä, täällä ihmisten maailmassa, meillä on vastuu molempien osapuolien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.Monet ajatettelevat tosi paljon hevosta, sen hyvinvointia, mutta unohtavat siinä tuiskeessa itsensä. Lämpimään, syvään, rakentavaan vuorovaikutukseen hevosen kanssa kuuluu myös ihmisen hyvinvointi.


Oma kehotietoisuus auttaa apujen käytössä, ja toisaalta kaikki tietävät, kuinka hevoset ovat toispuoleisia. Mutta samoin olemme me ihmiset, tasapainoa ja symmetriaa kannattaa harjoitella. Yhdistys on järkännyt esim ihanan Noora Ehnqvistin kehotietoisuuskursseja ja muistan myös tosi mielenkiintoiset Alexander-teknikka päivät. Monet jäsenistä harrastavat hevostelun lisäksi mm. pilatesta, joogaa, taijia ja qigongia.


Eikä kehoa ilman mieltä! Yhdistyksen tavotteita ovat tasavertaisuus, keskustelu ja kuunteleminen. Jo 20 vuotta sitten Piet Nibbelink puhui (hevoskursseillaan) ihmisen tunteista ja omaan mielentilaan vaikuttamisesta. Myötätuntoista vuorovaikutusta on harjoiteltu monella

NVC - kurssilla, ja vähän ollaan päästy tutustumaan myös fokusointiin.


Oman mielen ymmärtäminen ja hallinta auttaa ihan valtavasti hevosten kanssa. Trust Technique on ollut uusi mielenkiintoinen konsepti ja samoin nyt viimeksi Dr. Susan Fayn opit.


Hevostiedon kasvaessa ihmisellä on tilaisuus tutustua myös itseensä, hevoset nostavat näkyville tilanteita ja tunteita, joista ei ehkä ole halunnut tietää tai joista ei kertakaikkiaan edes ole tiennyt. Peilikuva voi olla erilainen kuin on luullut, mutta ei hukata hyvää tilaisuutta.


Kaikkein ylpein olen kuitenkin meidän yhdistyksen jäsenistä. Monta erilaista harrastajaa on löytänyt yhdistyksestä alustan, jossa voi turvallisesti keskustella, kertoa kokemuksia, jakaa mielipiteitä, kysellä hevosasioista, kasvaa tiedossa ja taidossa. Ja ihan vaan pitää hauskaa yhdessä. Enkä ikinä tule unohtamaan täysin talkoovoimin järkättyä HETA-tapahtumasarjaa, ihan fantastista yhteen hiileen puhaltamista ❤


Ilo ja rakkaus, siitä lähtee kaikki. Hevosta on helppo rakastaa ja siinä samalla saa tilaisuuden oppia rakastamaan ja kunnioittamaan myös itseään ja muita kanssaeläjiä tällä ihanalla planeetallamme. Se on ihmeellinen, ainutkertainen, kuten me kaikki!


terkuin

Päivi/I.H.AHAA ry tiedottaja

lähetetty 25.2.2024

Comments


bottom of page