top of page
Etsi

Deepening

Päivitetty: 26. syysk. 2019

Deepening koulutus, mitä se on? Miten kaikki alkoi?

Vuosia sitten olimme kavereiden kanssa käyneet monella Piet Nibbelinkin kurssilla.

Tekniikan oppiminen oli hauskaa, se toimi, ja Pietin opetus on aina mukaansa tempaavaa. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin itää ajatus; we want more, tämä ei voi olla vielä tässä.

Kaikille oli alkanut valjeta, että itseasiassa hevosen kanssa oppiminen olikin itsestään oppimista, itseen ja hevoseen tutustumista, kasvamista omaksi parhaaksi itsekseen.
Vuonna 2002 Piet sitten aloitti ensimmäisen Deepening Your Horsemanship ryhmänsä. Kolmen vuoden aikana tavataan kuusi kertaa, joista yksi De Paardenmaatissa Hollannissa. Ryhmä säilyy koko ajan samana eikä kursseilla ole katsojia.


Olin mukana tuossa ensimmäisessä ryhmässä.

Näin jälkikäteen tuntuu, että olimme kuin kourallinen tuntemattomia siemeniä sieltä täältä ympäri Suomea kerätty. Deepening antoi meille turvallisen oppimisympäristön, kasvualustan, ja meistä alkoi kasvaa omanlaisiamme hienoja kasveja. Ja vähitellen jokainen meistä teki kukkia omalla tavallaan, erilaisia ihania kukkia.


Hevosista sain valtavasti lisää kokemusta. Aloin ymmärtää oman mielentilan vaikutuksen ja myös, miten omaa mieltä voi harjoittaa auttamaan hevosta kiperissäkin tilanteissa. Tällainen harjoitus vie aikaa, eikä kolme vuotta tietenkään riitä. Mutta Deepening antoi sysäyksen tutustua Qigongiin ja YiQuaniin, kiinalaisiin sisäisiin lajeihin. Niiden kautta olen saanut tilaisuuden harjoittaa elävää liikettä liikkumattomuudessa, energian hallintaa ja aktiivista rentoutta. Tästä on ollut minulle ihan tosi paljon hyötyä hevosten kanssa.


Ensimmäisen ryhmän jälkeen Pietillä on ollut useita ryhmiä Hollannissa, Suomessa ja USAssa. Tälläkin hetkellä (2019) Suomessa menee yksi, alkoi yksi ja samoin USAssa alkoi yksi.
Mitä sitten tehdään?

Vaikea selittää yksityiskohtaisesti, sillä oppiminen, inhimillinen kasvu on kuitenkin kovin henkilökohtaista. Hevosen kanssa tehdään maastatyöskentelyä ja etsitään yhä hienovaraisempaa ymmärrystä ja taitoa oman kehon käyttämisestä kommunikaation välineenä.

Että keho tekee samaa asiaa, mitä ajattelen, että olen selkeä ja yksiselitteinen, helppo ymmärtää.


Toki puhutaan energiasta, ilolla ja rakkaudella palkitsemisesta, ajoituksesta, ruuan käyttämisestä ja käyttämättömyydestä, suorittamisen loppumisesta, jännityksen/rentouden merkityksestä, henkilökohtaisesta tilasta, välimatkasta, virheiden rakastamisesta, kontaktista, lastauksesta, hevosen terveydestä ja biomekaniikasta, jumpasta, kavioista, varusteista, ym.

Kaikki kuitenkin kietoutuu yhden tavoitteen ympärille; mitä hevonen tarvitsee, mitä voin antaa juuri tälle hevoselle tänä päivänä?


Tohdinko olla rehellinen, niin itselleni kuin hevoselle. Hevonen voi olla vain tässä hetkessä, sellaisena kuin se on. Jokainen uusi päivä, uusi hevonen, uusi kohtaaminen on mahdollisuus. Uskallanko olla oma hieno itseni, antaa hevosen löytää minun rauhani, olla turvassa minun kanssani.


Kuvakertomuksessa on hetkiä Deepening Mostakes! - ryhmän tämänsyksyisestä tapaamisesta.

Sydämellinen kiitos upeasta viikonlopusta!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page