top of page
Etsi

Intention voima


Hevoset ovat niin herkkiä eläimiä, että ne tuntevat kun kärpänen laskeutuu peffalle.

Ne ovat myös niin herkkiä, että ne tuntevat energian, kun lähestyn tervehtimään. Ehkä pienin mahdollinen energia, jota hevoseen voi suunnata, on intentio. Ja silti, hevonen voi kokea senkin myöteisenä tai kielteisenä! Miten intentiosta tulee hyvä ja ymmärrettävä asia hevoselle?Intentio, tarkoitus, pyrkimys, aikomus. Hevosen kanssa tekemisessä kaikki alkaa rauhasta, rennosta yhteisestä olemisesta. Intentio liittyy sitten siihen pienimpään mahdolliseen tekemiseen. Jos vaikka haluan hevosen liikkuvan minusta poispäin, intentio on työntävä ts. selkeä aikomus mielessäni tuo kehoon tunteen laajenemisesta. Päässä on vain yksi ajatus, vaikkapa "saa liikkua".


Laajenemisen tunne ei välttämättä näy minussa vielä fyysisenä liikkeenä, mutta kuulolla oleva hevonen aistii sen kyllä. Jos hevonen reagoi intentioon toivotusti eli lähtee liikkeelle, palkkaan heti eli poistan paineen eli pudottan intention keveämmäksi rentoutumalla vähän.

Jos taas pelkkä intentio ei vielä riitä, sitten voin alkaa lisätä energiaa kehoon ihan pikkusormen liikkeestä alkaen.


Missä vaiheessa sitten intentio saa hevosen vastustamaan?

Ajattelen, että intentio, aikomus, sisältää monta mahdollisuutta. Se on kuin avaisi oven tulevalle. Hienoa, jos hevonen lähtee liikkeelle, mutta yhtä hienoa, jos se ei lähde. Saan mahdollisuuden miettiä miksi ei lähde? Saan myös kokeilla energian kasvattamista, jne.


Kun intentio muuttuu haluksi, mahdollisuudet katoavat. On vain yksi vaihtoehto. Minun.

Mieli kovettuu ja kapenee. Kovuus aiheuttaa partnerissa (oli se sitten ihminen tai hevonen) vastustusta ja sulkeutumista. Tahtoihminen, jyrä, ei enää kuuntele kaveria, vaan on niin voimakkaasti omassa halussaan, että se tuntuu epämiellyttävältä, jopa pelottavalta.


Usein intentioni, aikomukseni, on pyytää hevosta luokse. Pyytäessä kehoon tulee supistuva, vetävä tunne, "voi tulla". Pyyntö ei ole sama asia kuin käsky tai opetettu temppu. Pyyntö sisältää aina mahdollisuuden sanoa ei. Jos hevonen päättää olla tulematta, saan mahdollisuuden miettiä myös omaa tekemistäni. Onko aikomus muuttunut haluksi? Myös hevonen saa mahdollisuuden kertoa omasta tunteestaan. Haluaminen voi estää hevosta tulemasta.


"Intentiota voisi kuvata myös virraksi. Sillä on yksi, selkeä suunta ja se vie sinua mukanaan." (sanoo Sanna Wikström).

Hevosen kanssa kaikki alkaa rauhasta, siitä tyynestä lammesta. Intention virta vie meidät eteenpäin, tapahtuvan kautta kohti seuraavaa tyyntä poukamaa.


Kun hevonen oppii ymmärtämään ihmisen näin pieniä vihjeitä, yhdessäolosta tulee yhä keveämpää, keskustelu alkaa, kuunnellaan toisiamme, kunnioitetaan ja otetaan todesta toisen tunne.

lähetetty 12.9.2018

Коментарі


Функцію коментування вимкнено.
bottom of page