top of page
Etsi

Voisiko puhe jäädä pois?

Päivitetty: 17. helmik. 2022

ja voisiko luottaa omaan kehonkieleen!

Kehonkieli on hevosen ja ihmisen yhteinen kieli. Hevoset osaavat sen luonnostaan ja käyttävät sitä koko ajan joka päivä. Ihmisetkin osaavat sen luonnostaan ja käyttävät sitä koko ajan joka päivä, mutta päälle me ihmiset vielä puhumme.


Puhe johdattaa ihmisen ajatuksia yhä uusiin mahdollisuuksiiin ja ajatukset tuottavat lisää puhetta. Äkkiä olemme jo ajattelemassa ihan eri asiaa ja aivot ovat beta-aallossa.

Vanha intiaanien sanonta taitaa mennä jotenkin: "Kun ajatus kulkee nopeasti, vaarana on, että sielu jää jälkeen."

Kehonkielen merkitys haalistuu tai niin luulemme. Etenkin nyt koronasulkujen aikana, kun oomme keskustelleet teamsissä vain puhuvien päiden kanssa. Miten joku muuten osaakin pitää päänsä niin paikallaan? Ihmettelen ja toisaalta ihailen näitä ammattilaisia.


Kuitenkin kehonkielellä on merkitys, ainakin hevosten kanssa.

Ja vuorovaikutusammattilaiset sanovat, että suunnilleen 85% ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta perustuu kehon viesteihin, edelleen.

Kuka nyt ei olisi joskus istunut työpaikan koulutuksessa, jossa kerrotaan, miltä avoin tai sulkeutunut istuma-asento näyttää, tai kuinka ottaa voima-asento seisten...

Ja ootteko katselleet näyttelijöitä? Joskus voi kokeilla, ja sulkea äänet pois vaikka salkkareiden jaksosta :)Hevoset eivät ymmärrä ihmispuheen monimutkaisia lauserakenteita. Ne aistivat ihmisen tunnetilaa ja lukevat kehonkieltä. Jos kehonkieli ja ajatus ovat erillään, hevonen voi hämmentyä.

Kun hevosen kanssa etenee kohti yhä yksiselitteisempää vuorovaikutusta, kannattaa oman kehonkielen merkityksiä alkaa tiedostaa. Joskus kehon tiedostaminen ihan yksinään voi olla hankalaa.


Nyt virustilanne vihdoin helpottaa, ja Päivintallilla päästään järkkäämään live kursseja!

Kevään aluksi opiskellaan kehonkieltä. Saat havainnoida hevosten kehonkieltä ja hioa omaasi. Sunnuntai huhtikuun 17. päivä on kehonkielipäivä. Lue lisää!

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!Comments


bottom of page